Bedrukken van promotionele producten door middel van sublimatie

Dit jaar introduceerde Samdam een nieuwe personalisatiemethode in zijn portfolio van personalisatietechnieken: sublimatie.  Deze methode kan gebruikt worden voor exacte, hoge kwaliteitsbedrukking van gedetailleerde logo’s, ontwerpen en foto’s op verschillende types promotionele producten.

Sublimatie is een snelle drukmethode die ingezet kan worden  als een  ingenieuse personalisatiemethode  foto’s kunnen gedrukt worden op diverste materialen.  Dit proces wordt mogelijk gemaakt door middel van een inkjetdrukmachine.

Door de aankoop van hoge prestatie sublimatiemachines heeft Samdam zijn aanbod uitgebreid , dit voor de personalisatie van textiel.  Hiermee biedt Samdam een oplossing aan zijn klanten , verspreid over heel Europa, voor meer dan 20 jaar.

Tassen, reisaccessoires aangepaste sublimatie

Tassen, reisaccessoires aangepaste sublimatie

 Het voordeel van sublimatie:

  • Het materiaal bedrukt door middel van sublimatie is veel zachter en meer glad dan andere drukmethodes, meer nog: het is ademend.
  • De opdruk is waterbestendig, slijtvast en wasbestendig.
  • De afbeeldingen hebben een hoge resolutie, de details kan men realiseren voor middel van een groot pallet aan kleuren.
  • Full-colour bedrukkingen  zijn mogelijk op rugzakken, tassen, reisaccessoires.

De verschilllende stappen van het sublimatieproces:

  1. Het geslecteeerde beeld wordt gedrukt op papier door middel van special inkt.
Sublimatie, stap 1

Sublimatie, stap 1

  1. Dit document wordt dan over het product geplaatst (bijvoorbeeld een T-shirt, muismat, puzzel) en wordt vervolgens onder een hittepers geplaatst om de kleuren te fixeren.
Sublimatie, stap 2

Sublimatie, stap 2

3. De pers heeft een temperatuur van 200 graden, door middel van deze techniek kan het ontwerp aangebracht worden op een T-shirt, tas, mok.

Sublimatie, stap 3

Sublimatie, stap 3

Het sublimatie drukproces is aan te raden voor synthetische materialen omdat het resultaat meer gedetailleerd is en kwalitatiever op natuurlijke materialen.  Het kan ook succesvol aangebracht worden op keramiek, hout, metaal en andere materialen behandeld met acryl en polyester.

Synthetisch materiaal gedrukt door sublimatie

Synthetisch materiaal gedrukt door sublimatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *