Over relatiegeschenken voor klanten, werknemers en partners

De mythe dat het eindejaar de enige periode is wanneer u relatiegeschenken kan geven is reeds lang verleden tijd.  Elke dag van het jaar is goed genoeg om uw waardering, enthousiasme of loyaliteit te tonen aan de bedrijven waarmee u werkt.

Er zijn enkele groepen mensen die uw geschenk zeker zullen waarderen.  Als u uzelf de vraag stelt wat de beste tijd van het jaar is of aan wie een geschenk te geven dan dient u in het achterhoofd te houden dat deze bedoeld zijn voor mensen of bedrijven die uw zaak helpen groeien.  Daarom dienen de geschenken die u aan hen geeft van hoge kwaliteit te zijn, bruikbaar en gerelateerd aan hun activiteit.

Meestal is deze categorie een klant, werknemer of zakenpartner.  Lees verder voor wat advies wat betreft het beste tijdstip om een relatiegeschenk aan te bieden en wat de doelgroep is.

Relatiegeschenken

Relatiegeschenken

Zakelijke geschenken voor klanten

U zou een geschenk, een maal per jaar, kunnen geven aan al uw klanten.  Indien uw organisatie een klein aantal klanten heeft.  U kan ook een klein aantal geven van topkwaliteit, relatiegeschenken dienen aan te sluiten bij de sector.  U kan bijvoorbeeld een koffiemachine van een gekend merk geven aan een restaurant, dat maakt een goede indruk.

U kan ook een klein geschenk geven van topkwaliteit/ van een prestigieus merk, hiermee zal u niet falen, integendeel.  Een paar voorbeelden voor vrouwen zijn: sjaaltjes (winter of zomer sjaal) en voor mannen zijn dit drinkflessen.  Even belangrijk als het geschenk is de verpakking, dit stuurt ook een boodschap.

De tijd van het jaar wanneer u geschenken stuurt is ook belangrijk voor de indruk die u wil maken.  Het is best mogelijk dat sommige van uw klanten Kerstmis niet vieren.  Tijdens deze periode/ maand dient u te vermijden om dan iemand een geschenk te te sturen  (Kerstmis bijvoorbeeld)

Over het algemeen  kan u best een geschenk sturen wanneer u een nieuw artikel of product wenst te lanceren.  U heeft een project met succes volbracht waar u lang heeft aan gewerkt of wanneer u over persoonlijke informatie beschikt zoals een verjaardag.

 

Relatiegeschenken voor klanten

Relatiegeschenken voor klanten

 

Bedrijfsgeschenken voor werknemers

Een zelfrespecterend bedrijf geeft meestal bepaalde cadeau’s of geschenken als beloning aan het einde van een bepaald project of de verjaardag van hun bedrijf.  Dergelijke geschenken worden ook gegeven tijdens feestelijke periodes zoals het einde van het jaar.

De meest gewaardeerde geschenken vinden we praktisch, niet zo gewoon, geschenken die er niet goedkoop uitzien.  Bijvoorbeeld, u zou kunnen overwegen om merkuurwerken te geven om te onderstrepen dat punctualiteit heel belangrijk is  voor het bedrijf.

Meer nog, het is belangrijk om aan de balancering te denken, de geschenken die u voor uw personeel wenst te kopen dienen van dezelfde waarde te zijn als u niet aan iedereen hetzelfde geschenk geeft.  Misschien wenst u  het middenkader te belonen volgens hun prestaties dan kan u een uitzondering maken op de regel.

Hoe dan ook, laat niemand buiten het geschenkenprogramma ook al hebben ze niet voldaan aan de verwachtingen want dit zou wel eens hun laatste beetje enthousiasme kunnen afnemen.

Relatiegeschenken voor medewerkers

Relatiegeschenken voor medewerkers

Zakelijke geschenken voor partners en medewerkers.

Net zoals bij zakelijke geschenken dient u ook voor geschenken aan werknemers te denken aan hun voorkeuren, hun passie en leeftijdsgroep, de tijd van het jaar en wat ze leuk zouden vinden.

Zakelijk, lange termijnrelaties met uw bedrijf, partners en medewerkers zijn net zo belangrijk voor uw succes als uw klanten en werknemers.  U dient vertrouwen op te bouwen maar bovenal toon respect en appreciatie voor iedereen waarmee u in contact komt.

Ongeächt de tijd van het jaar die u kiest om uw waardering te tonen, de geschenken dienen gepast te zijn voor elke doelgroep.  Het is daarom van groot belang om vooraf goede afspraken te maken om uw investering maximaal te laten opbrengen.  Een bedrijfsgeschenk dat geen goede indruk maakt is een verloren kans.

Cadeaus voor zakelijke partners

Cadeaus voor zakelijke partners

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *