Zeefdruk, de ideale personalisatiemethode voor Promotioneel textiel

Met de aandacht gericht op de bescherming van de omgeving, heeft Samdam geïnvesteerd in eco-vriendelijke technieken en verf.  Met het oog op de bescherming van de omgeving heeft Samdam geïnvesteerd in ecologisch vriendelijke technieken en een uitgebreid aanbod aan aantrekkelijke personalisatiemogelijkheden.

Zeefdruk is de meest populaire personalisatiemogelijkheid voor T-shirts wat betreft  een afbeelding of logo met minder dan 18 kleuren.  Het is de ideale personalisatieprocedure, door middel van bedrukking kan een logo aangebracht worden om voor promotionele campagnes.

De voordelen van zeefdruk:

  • Het biedt gepersonaliseerde producten met een verbeterde weerstand van de bedrukte kleuren.
  • Het is een optimale prijs/kwaliteit oplossing voor grote volume orders
  • Het is de ideale optie voor bedrukking tot 18 kleuren
  • Diverse drukeffecten zijn mogelijk

In de eigen fabriek van Samdam  kunnen grote volumes gedrukt worden door middel van zeefdruk waarover u onderaan meer kan lezen.

Zeefdruk met zijdetextuur inkt (zijde inkt)

Deze zeefdruk techniek is mogelijk met de hulp van romig plastisol additief en laat toe om te bedrukken met een zijdetextuur.  De inkt bevat een uitzetbaar ingredient dat niet zo erg opzwelt als de gewoonlijk puff print.

Zeefdruk met glitter/ glans inkt

Seizoenstrends worden nauw op de voet gevolgd. Samdam kan uw T-shirt personaliseren met opdruk door gebruik van glitterinkt.  Kleine metaaldeeltjes worden gemixt samen met de verf om het glinsterend effect tebekomen.

Met als gevolg is de opdruk van topkwaliteit, het glitter effect is besand tegen de wasmachine, blootstelling aan de zon en veelvuldig dragen.  Dit type verf is meestal in zilver en goudtinten maar kunnen gebruikt worden in combinatie met andere kleuren.

Zeefdruk glitter

Zeefdruk glitter

Zeefdruk met scheurtjesinkt

Voor liefhebbers van vintage opdrukken is dit type inkt ideaal om er uit te springen. Door gebruik te maken van een speciale inkt die er gescheurd uit zien eens gedroogd, de opdruk is van goede kwaliteit, was en draagbestendig,

Zeefdruk  op basis van waterinkt

Dit type inkt gaat dieper in de kledij dan plastisol inkt en daardoor ontstaat een meer zachte opdruk.  Het is de ideale procedure om donkere bedrukking te plaatsten op licht gekleurde materialen, deze manier van drukken helpt u om uw iedereen te verrassen.

Zeefdruk door middel van kleurwijziging

Deze methode wordt gebruikt bij het drukken van licht drukkleuren op donkere kledij.  De originele kleur wordt verwijderd door middel van bleekmiddel, een andere kleurt wordt hier dan over gedrukt door middel van zeefdruk.  Helaas is dit proces heel moeilijk te controleren.

Zijdeverf

Zijdeverf

Zeefdruk door middel van Puff inkt of zwel inkt

De uitzetbare of zwel inkt is een plastisol additief dewelke de gedrukte partikels verheft  waardoor een 3D effect ontstaat, vaak gebruikt bij kledij.

Zeefdruk door middel van flokken

Bij deze methode wordt er een lijm aangebracht op de kledij, achtereenvolgens worden kleine vezelvlokken aangebrecht.  Het resultaat voelt fluweel zacht aan en ziet er heel aantrekkelijk uit.

Opbouwende zeefdruk

De drukprocedure gebruikt meerdere lagen verf die een hoger of dikker geheel vormen.  Voor een grote visuele impact en zacht resultaat tegelijk is de opbouwende zeefdruk de ideale drukmethode.

Zijdeverf High Build

Zijdeverf High Build

Foliedruk

Het foliedruk proces is vergelijkbaar met het flokproces maar het resultaat is een spiegeleffect.  Dit geeft een heel klassevol en trendy resultaat

Nylobond zeefdruk

Deze techniek , bedoeld voor waterbestendige of technische materialen.  Men voegt een additief toe aan de verf om er zeker van te zijn dat deze voldoende hecht.

Glossy zeefdruk

Bij deze procedure wordt er een transparante verf over de vorige inktlaag aangebracht om een glossy effect te bekomen.  Het resultaat is heel bestendig en springt er uit.

Scherm met glanzende verf

Scherm met glanzende verf

Plastisol zeefdruk

Plastisol is een van de meest vookomende types inkt voor het bedrukken van kledij.  Deze druktechniek is zeer geschikt voor het bedrukken van donkere materialen en dit kan heel gedetailleerd.  Zoals de naam zelf zegt is de druk geplastificieerd, dit kan zowel hard of zacht naargelang het additief gebruikt in de verf.

Zeefdruk metallic inkt

De metallic inkt is vergelijkbaar met de glitter inkt, behalve dat deze gebruik maakt van kleinere deeltjes.  Eerst drukt met een lijmlaag en  vervolgens worden er nanometrische vezels aangebrecht.

Zeefdruk met metallic lak

Zeefdruk met metallic lak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *