Diensten

“Direct to Garment” druktechniek

DTG drukmethode - De snelste manier om textiel en kledij te drukken

DTG bedrukking (Direct to Garment) ofwel ook inkjet bedrukking op textiel genoemd, of ook rechtstreekse digitaaldruk op kledij. Met deze techniek is het mogelijk om op een voordelige manier meerkleuren prints en foto's van hoge kwaliteit te realiseren.Ook de kleinste details worden bij deze drukmethode weergegeven.Deze druktechniek gebruikt een zeer gespecialsieerde inkjet techniek die de inkt op de textiel spuit, juist zoals bij een gewone inkjet printer.


Voordelen:

  • Zeer gedetailleerde bedrukking met miljoenen kleuren welke kan gebruikt worden op verschillende materialen;
  • Korte leveringstermijnen doordat de bedrukking heel snel gaat;
  • Opdruk voelt zacht aan omdat de inkt rechtstreeks op het materiaal van de T-Shirt terechtkomt;
  • Een hoge kwaliteit Full Colour print zoals foto’s, logo’s en teksten kunnen worden gedrukt;
  • Geen instelkosten.

Direct to garment printen blouse op maat Direct to garment printen t-shirt op maat Direct to garment printen t-shirt op maat 2

Hoe werkt het?

Deze methode gebruikt inkten op waterbasis . De beste resulaten verkrijg je op 100 % katoenen textiel of textiel van 50%polyester en 50% katoen. Op andere materialen zoals lycra, viscose, wol, zijde moet er eerst een druktest gedaan worden. Eens de keuze van het textiel gemaakt is, kan het creatieve proces beginnen. De DTG printers printen zonder probleem foto’s afbeeldingen of ontwerpen met dégradé. Het uiteindelijke resultaat is kwalitatief, de bedrukking breekt of scheurt niet en heeft een uitstekende houdbaarheid. Voor zwarte T Shirts of kledij is het DTG proces anders. In dit geval moet een witte ondergrond op het artikel gedrukt worden, en is voorbehandeling van het textiel vereist om een mooi resultaat te bekomen. De nieuwe machine die we voor deze DTG drukmethode gebruiken is de Kornit StormII. Wij bereiken hiermee een capaciteit van 90/100 T-Shirts per uur. Kortweg dit is een drukmethode met een optimale prijs/kwaliteit verhouding.

Kornit II direct to garment bedrukkingsmachine Kwaliteitscontrole voor gepersonaliseerde t-shirt Kornit II direct to garment bedrukkingsmachine 2

DTG printing is ook handig bij onaangekondigde opdrachten voor evenementen e.d, of bij bedrukking van grotere aantallen.

Neem contact met ons op