Doming

Doming – De techniek die het oude label 3D-effecten en meer intense kleuren geeft. Doming is een proces waarbij gebruik wordt gemaakt van een hars die wordt verspreid op een tweedimensionaal oppervlak zoals een label, plaat, badge, en andere materialen (al aangepast). Met behulp van deze methode zijn we in staat om het 3D-effect te creëren dat lijkt op een lens. Uw logo of ontwerp zal meer intense kleuren en texturen hebben.

Het label kan een CMYK gekleurde design, een foto met hoge resolutie of een tekst zijn. De doming personalisatie wordt gemaakt door toevoeging van een laag van epoxyhars dat reageert als een beschermkap die de levensduur van een normale label verlengt. Dit personalisatieproces kan worden gebruikt voor promotionele producten en industriële producten gemaakt van materialen zoals: polycarbonaat, vinyl, metalen, papier, textiel, en anderen.


Voordelen

  • - Duurzame domed labels;
  • - Bestand tegen krassen en stoten;
  • - Bestand tegen chemische producten, oplosmiddelen en reinigingsmiddelen;
  • - Bestand tegen bleken, zelfs als het wordt gebruikt voor de buitenkant van het domed label;
  • - Het domed label behoudt zijn vorm in de tijd.


Hoe werkt het:

Een beeld, een logo of een ontwerp wordt gedrukt op een witte ondersteuning via een inkjetprinter. Deze steun kan in de gewenste vorm worden gesneden, het extra papier wordt verwijderd en een harslaag wordt verspreid op een langzame en gelijkmatige snelheid op 2/3 van het labeloppervlak. Dit kan handmatig of automatisch (met behulp van een machine) worden aangebracht.
Het duurt ongeveer 3 minuten om de hars te drogen en daarna wordt het oppervlak van elke domed label gecontroleerd - het mag geen luchtbellen of stof deeltjes bevatten. Om de luchtbellen te verwijderen, wordt het oppervlak verhit met een gasbrander. Nadat alle gevonden problemen worden opgelost (als die er al zijn), worden de domed labels in een droogoven gehouden voor 2 of 3 uur. Het domed label wordt verwijderd uit het papier en wordt geplaatst object.
Wanneer u een promotioneel product zoekt die verschilt van de promotie artikelen die uw concurrentie gebruikt, kan deze techniek u helpen bij het maken van nieuwe en bijzondere producten voor uw marketing campagnes.Met behulp van doming kan Samdam Belux een grote verscheidenheid aan producten, zoals sleutelhangers, USB-geheugens, badges, medailles, pennen, en textiel worden gepersonaliseerd.