Gravering

Gravering – de bestendigste techniek die kan gebruikt worden voor het personaliseren van metalen en andere voorwerpen. Het gebruik van deze techniek brengt u een hoop voordelen want het is een van de meest duurzame print methode. Het kan worden gerealiseerd door 3 methoden:

  • - Laser;
  • - CO2 Laser;
  • - Mechanische - met behulp van een speciale diamanten molen voor het graveren van een tekst of een logo op het oppervlak van het product.

Het resultaat van de gravering wordt direct beïnvloedt door het product dat moet gegraveerd worden, zoals hout, glas, metaal, marmer, acryl, plastiek en vele anderen. De mechanische gravering, anders dan bij de laser is gerealiseerd in de diepte van het materiaal en de molen verschilt van product tot product. De graveerdiepte kan verschillen. Met deze techniek kunnen we nauwkeurige en gedetailleerde gravures verkrijgen.

Voordelen:

  • - Een grote verscheidenheid aan materialen kan worden aangepast met behulp van deze techniek;
  • - fotogravures kunnen vooral worden gerealiseerd op gemetalliseerde plastic;
  • - Deze techniek maakt geen gebruik van giftige oplosmiddelen, kleurstoffen of zuren omdat deze milieuvriendelijk is;
  • - Designs en teksten kunnen worden gegraveerd op elke ondergrond;
  • - De gewenste gepersonaliseerde objecten worden door gebruik te maken van lasergravure niet heel warm en het hoeft daarom niet te worden hersteld (in tegenstelling tot andere technieken).


Hoe werkt graveren?

Met behulp van een laserstraal of een harde mechanisch onderdeel (diamant) worden kleine groeven aangemaakt op de gravure drager (die kan worden gemaakt van kunststof, metaal, glas, leder, acryl, kurk, rubber, ABS, enz). Het oppervlak kan vlak of gebogen zijn, afhankelijk van het promotieproduct. De laserstraal of de molen worden gestuurd door een computer die het graveringproces bijstaat.Kortom, deze techniek is afhankelijk van het object dat moet worden gegraveerd, waardoor de uiteindelijke resultaten spectaculair zullen zijn indien wordt aanbevolen dat de promotionele producten worden gegraveerd met deze methode. Met behulp van mechanisch graveren, kunnen we metalen badges, metalen sleutelhanger, en andere personaliseren.