Zeefdrukken op textiel

Zeefdruk is de meest populaire bedrukking methode en ideaal om bijvoorbeeld t-shirts mee te bedrukken. Het is niet alleen de populairste het is ook een oplossing voor het bedrukken van bijvoorbeeld t-shirts.

Met deze techniek kunnen we foto's of logo’s tot 18 kleuren drukken. Het is een van de beste bedrukking methodes om uw naamsbekendheid te vergroten.

Voordelen van Zeefdrukken 

Zeefdrukken kent veel voordelen. Hieronder staan de verschillende voordelen van het zeefdrukken op materialen.

- Duurzame bedrukkingen en kleuren;
- Juiste prijs/kwaliteitsverhouding voor grote orders;
- Ideale drukmethode voor bedrukkingen tot 18 kleuren;

- Verschillende diktes van bedrukking zijn mogelijk, bedrukking kan ook verschillend effect weergeven.

 


Zeefdruk methode:

Bij zeefdruk wordt een speciale zeef gebruikt om de inkt over te brengen op t-shirts, hemden, jassen, petten, notebooks, kalenders enz.

Het ontwerp wordt aangebracht op een zeefdrukraam. Op het gaas ligt een lichtgevoelige laag. Een film met wel en niet lichtdoorlatende delen van het ontwerp, wordt op het gaas geplaatst en het geheel wordt belicht met UV licht. De onbelichte delen worden weggespoeld van het gaas, waardoor de inkt zijn doorgang kan vinden. De drukinkt wordt op het gaas gedrukt. Het te bedrukken materiaal ligt onder het gaas, waardoor de bedrukking op het artikel terecht komt.

Deze methode wordt ook wel serigrafie genoemd. Om afbeeldingen in verschillende kleuren te drukken worden dan verschillende zeven gebruikt. Elke kleur wordt apart gedrukt .

Wij adviseren om gedetailleerde tekeningen te laten drukken met digitale transfer of sublimatie. Zeefdruk is hiervoor niet geschikt. Heeft u een vraag welk drukmethode het beste is voor u? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.


Zeefdruk t-shirt

Tot slot, wanneer u uw werknemers wilt verrassen met een gepersonaliseerd t-shirt of andere promotionele artikelen is zeefdruk de bedrukking methode bij uitstek. Heeft u vragen? Neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.